Nissan Ariya en Qashqai e-POWER zoeven samen door Stockholm

De Europese media hebben de Nissan Ariya en de gloednieuwe Qashqai e-POWER aan de tand gevoeld. Beide modellen vertegenwoordigen een volgende stap in Nissans reis naar een duurzamere toekomst.

De testritten voor Europese media vinden plaats in Zweden, een van de wereldwijde koplopers in het aanjagen van elektrische mobiliteit. De Ariya en de Qashqai e-POWER onderstrepen Nissans leidende expertise op het gebied van crossovers en elektrificatie. Met de lancering van dit tweetal heeft Nissan nu een gevarieerd aanbod van in totaal zes elektrische en geeëlektrificeerde modellen. Hiermee sluit het merk aan op de verschillenden wensen van Europese automobilisten om gedeeltelijk of helemaal elektrisch te rijden.

“Samen met onze klanten bevinden we ons op een spannende reis op weg naar elektrificatie. Onze unieke e-POWER-technologie ondersteunt bestuurders bij de overgang naar emissievrij rijden en de Ariya vormt het hoogtepunt van onze volledig elektrische toekomst”, aldus Guillaume Cartier, Chairperson van Nissan AMIEO.

Plezier en rijervaring
De gloednieuwe Qashqai met e-POWER biedt het plezier van elektrisch rijden, zonder de noodzaak om op te laden. De innovatieve aandrijftechnologie zorgt ervoor dat de wielen enkel door een elektromotor worden aangedreven wat de crossover-rijervaring naar een hoger niveau tilt. 

De Nissan Ariya gaat nog een stap verder en herdefinieert volledig elektrisch rijden voor degenen die er nu al klaar voor zijn. De Ariya combineert Japanse DNA van Nissan met dynamische rijprestaties en een van de ruimste en meest verfijnde interieurs in zijn segment.

Beide auto’s markeren de volgende stap van Ambition 2030, de langetermijnvisie van het bedrijf gericht op het verduurzamen van mobiliteit. De modellen zijn onderdeel van Nissans plan waarbij in 2026 driekwart van de verkochte auto’s geëlektrificerd is.

Beschikbaar in Nederland
De Nissan Ariya arriveert eind juli bij de Nederlandse dealers. Dan start de levering van eerder bestelde auto’s. De prijzen beginnen bij € 48.990 voor de Ariya 63 kWh Advance. Na de zomer volgt de Qashqai e-POWER waarvan de prijzen beginnen bij € 43.790 euro.